Zomerbloemen

Vanmorgen reed ik langs de aardappelvelden, rijkelijk gevuld met bloemen. Het leek wel een oceaan van bloemen. Allen op gelijke hoogte, allen even ver open. Op momenten als deze denk ik; wat is de zomertijd een prachtige tijd voor de bloei rondom ons huis en ver daarbuiten. Zo het in de natuur tot bloei komt, zo is ook het aanbod op de veiling en vaak is het aanbod zelfs nog een stap eerder.

De zomerbloemen kennen een zeer ruimassortiment en de idee├źn liggen voor het oprapen. Alles kan gemixt worden, bijvoorbeeld de prachtige hangamaranthus (amarant) met een Lavatera (struikmalva) of een Alcea (Stokroos).

image imageimage

Of juist de Phlox (vlambloem) met een Celosia (hanenkam) en een Gloriosa (klimlelie).

imageimageimage

Allen geweldige zomerbloeiers en schitterend om deze te combineren. Juist in deze tijd is er een overvloed aan handel en is dit het moment om combinaties te maken die de bloemen tot zijn recht laat komen.

U kent ze vast wel; de Bloomon-boeketten, een compliment voor de bedenker! Want in deze boeketten komen de bloemen mooi tot zijn recht. Iedere bloem heeft een plaats in het boeket, waardoor het een sterk ogend geheel is. Ook bij ons zijn deze boeketten uiteraard te koop, zo kunt u zelf uit ons uitgebreide assortiment een veldboeket samenstellen. Soms lijkt de winkel wel een snoep-winkel, u kunt namelijk van iedere bloem, 1 stengel krijgen om zo uw boeket samen te stellen! Dit doen wij natuurlijk graag voor u, maar ook is het mogelijk om thuis aan de slag te gaan en de bloemen mee te nemen als een soort van bouwpakket.

Zoals u lees zijn er in deze periode volop mogelijkheden voor de beste combinaties!

Een bloemige zomergroet,

namens het voltallige team, Bloemenpaleis Beukenhof

 

Recent